Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Συντροφοι κατι δεν παει καλα ,με... Παρακτιου ΑΕ και τους εκλεκτους Δημαρχους - Τάσος Ταστάνης

Γράφει ο Τάσος Ταστάνης Δημοτικός Σύμβουλος Γλυφάδας ( 27/2/2015 )
Συντροφοι κατι δεν παει καλα ,μηπως καποιος πρεπει να πει στους κυριους αυτους του Παρακτιου ΑΕ και στους εκλεκτους Δημαρχους της Νεας Δημοκρατιας και του Πασοκ ,        ποιο ηταν το εκλογικο αποτέλεσμα της 25 Ιανουαρίου 2015 και οτι σημερα , κυβέρνηση  στην χωρα μας ειναι ο ΣΥΡΙΖΑ και την πολιτικη για το παρακτιο μετωπο και του Σαρωνικου την χαραζει ο ΣΥΡΙΖΑ πλεον και οχι οι διορισμενοι υπάλληλοι της τροικας και οι εκλεκτοι του κυρίου Σαμαρα και του κυριου Βενιζελου………Κατα ταλλα κριμα που τους αφηνουμε και συνεχιζουν το παρτυ τους ……. ( Μελος του ΔΣ του Παρακτιου ΑΕ ειναι διορισμενος απο την τοτε κυβερνηση Σαμαρα -Βενιζελου και ο ομογαλακτος εκλεκτος του κυριου Βενιζελου πρωην Δημαρχος Γλυφαδας κυριος Κ.Κοκκορης ,αναρωτιεμαι στο επομενο Δημοτικο Συμβούλιο της Γλυφαδας εαν πρεπει να τον αποκαλω συναγωνιστη )                                     Τασος Ταστανης Δημοτικος Συμβουλος Γλυφαδας..
Υπ οψην η συναντηση τους εγινε 25 Φεβρουαριου 2015 ενα μήνα μετα τις εκλογες…

Συνάντηση δημάρχων με την Παράκτιο Μέτωπο Α.Ε. - ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

Τη συνάντηση προκάλεσε ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας, Αριστείδη Ματιάτος 

Tην Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση στα Γραφεία της Εταιρείας «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο Α.Ε.», όπου συμμετείχαν και αρκετοί δήμαρχοι από την Ανατολική Αττική: Ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής,Δημήτρης Λουκάς, ο δήμαρχος των 3Β Γρ. Κωνστνατέλλος, ο δήμαρχος Σαρωνικού Γιώργος Σοφρώνης, ο δήμαρχος Κρωπίας Δημ. Κιούσης καθώς και οι Δήμαρχοι Μοσχάτου - Ταύρου, Καλλιθέας, Αλίμου, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γλυφάδας. 

Τη συνάντηση προκάλεσε ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας, Αριστείδη Ματιάτος. Αντικείμενο της πρώτης αυτής συνάντησης αποτέλεσε η χάραξη γενικών γραμμών συνεργασίας, η ανταλλαγή απόψεων, καθώς και η συγκρότηση της αρμόδιας Συμβουλευτικής Επιτροπής με στόχο την ανάπτυξη- αξιοποίηση της εν λόγω περιοχής, με αποκλειστικό γνώμονα το δημόσιο συμφέρον.

σ.σ. Απ’ ότι αντιλαμβάνομαι και η Παράκτιο Μέτωπο Α.Ε. παραμένει και ο πρόεδρός της επίσης. 

Τα δικαστήρια τρέχουν και αναμένουμε με ανησυχία τη συνέχεια...

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 

 

Η "Παράκτιο Αττικό Μέτωπο" χαράσσει τη συνεργασία          της με τους Δημάρχους

       www.vimaonline.gr/20/article/18164/i-paraktio-attiko-metopo-harassei-ti-sunergasia-tis-me-tous-dimarhous-
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΝΙΚΟΛΑ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗ - ΦΩΤΟ "V"27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015                                                                          

Ο πρόεδρος της "Παράκτιο Αττικό Μέτωπο" Άρης Ματιάτος, σε ρόλο συντονιστή ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Δ. Χατζηδάκης και οι δήμαρχοι 3Β και Αλίμου Κωνσταντέλλος και Κονδύλης αντίστοιχα.
Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου, η Επιτροπή η οποία συνεστήθη με απόφαση του Δ.Σ. της "Παράκτιο Αττικό Μέτωπο Α.Ε." αποτελούμενη από τους δημάρχους της "υπό αξιοποίηση περιοχής", συνεδρίασε για πρώτη φορά, στα γραφεία της στην Αθήνα. 

Το "παρών" έδωσαν οι δήμαρχοι: Ανδρέας Ευθυμίου (Μοσχάτου - Ταύρου), Δημ. Κιούσης(Κρωπίας), Ανδρέας Κονδύλης (Αλίμου), Γρηγόρης Κωνσταντέλος (Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης), Δημ. Λουκάς (Λαυρεωτικής), Γιώργος Παπανικολάου (Γλυφάδας), Γιώργος Σοφρώνης (Σαρωνικού) Αθανάσιος Καλύβας, αντιδήμαρχος Αργυρούπολης - Ελληνικού (εκ μέρους του δημάρχου Γιάννη Κωνσταντάτου) και ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης, ο οποίος είναι και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας και Συντονιστής της Επιτροπής. 


Ο νομικός σύμβουλος της Εταιρείας Δημήτρης Γιάννος, ο Πρόεδρος Άρης Ματιάτος, ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης και ο Δήμαρχος των 3Β Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

Σκοπός της πρώτης αυτής συνάντησης, ήταν η χάραξη των γενικών γραμμών της συνεργασίας τους και η ανταλλαγή απόψεων, αναφορικά με θέματα, τα οποία απαιτούν στην παρούσα φάση τουλάχιστον, τη σύμπραξη της Επιτροπής, σε συμβουλευτικό επίπεδο, για την υλοποίηση των σκοπών της εταιρείας και, πάντοτε, με αποκλειστικό γνώμονα το δημόσιο συμφέρον. 

Στη συζήτηση η οποία κράτησε περίπου τρεις ώρες κατατέθηκαν οι προβληματισμοί των δημάρχων, αλλά και οι απόψεις, σχετικά με τα όσα αντιμετωπίζουν στις περιοχές τους, ως προς το επικρατούν καθεστώς πολλών τμημάτων της παραλιακής ζώνης, τα οποία, παρ' ότι το κράτος εισπράττει πολλά εκατομμύρια από την εκμετάλλευσή τους, εν τούτοις σε αρκετές περιπτώσεις δεν βάζουν τίποτα στο ταμείο τους.


Από αριστερά. Ο Δήμαρχος Μοσχάτου - Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου, ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου και ο αντιδήμαρχος Θανάσης Καλύβας ο οποίος εκπροσώπησε τον Δήμαρχο Ελληνικού - Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτο. 

Περαν αυτού, όμως, συμφωνήθηκε πως, το έργο της εν λόγω επιτροπής θα είναι ουσιαστικό και επικουρικό προς τους σκοπούς της εταιρείας.

Ειδικότερα, έγινε κοινώς αποδεκτό, όπως οι δήμαρχοι αποστείλουν προτάσεις, σχέδια και, τυχόν υπάρχουσες μελέτες, ώστε να ληφθούν υπ' όψιν στη διαμόρφωση της ενιαίας αξιοποίησης του παραλιακού μετώπου, σύμφωνα, πάντα, με τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.

Επίσης, έγινε εκτενής συζήτηση για την ανάγκη εξασφάλισης πόρων των εν λόγω ΟΤΑ, από τα έσοδα της Εταιρείας, με τη συνδρομή και συμβολή των δήμων στο έργο της. 


Δημήτρης Κιούσης, Δήμαρχος Κρωπίας, και Γιώργος Σοφρώνης Δήμαρχος Σαρωνικού. 

Η συζήτηση έγινε σε πολύ θετικό κλίμα, με συναντίληψη και αμοιβαία κατανόηση των στόχων όλων των εμπλεκομένων μερών, με σκοπό τη διεύρυνση της συμμετοχής των τοπικών κοινωνιών στην αξιοποίηση και εκμετάλλευση του παραλιακού μετώπου.

Να σημειώσουμε τέλος, τις τοποθετήσεις των δημάρχων Γιώργου Σοφρώνη (Σαρωνικού), Δ. Κιούση (Κρωπίας), Ανδρέα Κονδύλη (Αλίμου), Γρ. Κωνσταντέλλου (Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης) και Γ. Παπανικολάου (Γλυφάδας) τις οποίες, τόσο ο πρόεδρος κ. Ματιάτος όσο και ο συντονιστής δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης, τις άκουσαν με μεγάλη προσοχή, συμφωνώντας ότι όλα αυτά καταγράφηκαν και ολοι μαζί, όπως προαναφέραμε άλλωστε, θα κινηθούν προγραμματισμένα, για να βρεθεί η πλέον συμφέρουσα λύση. 

Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

ΣτΕ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ Η ΑΙΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ της ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΤΙΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ της ΑΤΤΙΚΗΣ

Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015 συζητήθηκε στην ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας η προσφυγή των δήμων Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και Αλίμου, καθώς και 80 πολιτών από Φάληρο –Κορωπί- Σαρωνικό  , με την οποία ζητούν να ακυρωθεί η κοινή υπουργική απόφαση που παραχωρεί τις παραλιακές εκτάσεις της Αττικής στην εταιρεία «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο Α.Ε.».

 Παρά το γεγονός ότι υπήρξε αίτημα αναβολής απ’ όλους εκτός από τον Δήμο Αλίμου ,λόγω της αλλαγής κυβέρνησης, προκειμένου να σχηματιστεί άποψη από τους νέους υπουργούς, το εύλογο αίτημα απορρίφθηκε από τον Πρόεδρο και το θέμα συζητήθηκε.

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, κ. Κ. Κατερινόπουλος, ανέπτυξε τις θέσεις του Δήμου οι οποίες περιλαμβάνουν το δίκαιο αίτημα να αναλάβουν οι δήμοι τη διαχείριση των παραλιών .
Ο συνήγορος του Δήμου Αλίμου  υποστήριξε  ότι οι ΟΤΑ χάνουν πολύτιμα έσοδα από τη μεταβίβαση αυτή. O συνήγορος των πολιτών από τη μεριά του σημείωσε ότι με τη μεταβίβαση αλλάζει ο σκοπός και η χρήση των εκτάσεων αυτών. Στην απάντησή της, η πλευρά της Παράκτιο Αττικό Μέτωπο ΑΕ σχολίασε ότι ούτως ή άλλως οι ακτές αποτελούσαν αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους δήμους και καταπατητές  και ότι με τη μεταβίβαση αυτή μπαίνει τάξη.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο Α.Ε.» ισχυρίστηκε πως η εταιρεία είναι κρατικός φορέας και λειτουργεί για την διασφάλιση και αξιοποίηση των παράκτιων ακινήτων του Δημοσίου, με αποτέλεσμα να μη θίγονται τα συμφέροντα του δημοσίου.
Οι συνήγοροι των εμπλεκόμενων Υπουργείων, (Ανάπτυξης, Οικονομικών και Τουρισμού) προέβαλαν το επιχείρημα ότι η ΚΥΑ των αρμοδίων υπουργών είναι νόμιμη   και ζήτησαν χρόνο για να μπορέσουν οι νέοι υπουργοί να εκφράσουν τη δική τους βούληση. Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών κατέθεσε ότι, από τη στιγμή που η εταιρεία ελέγχεται εξ ολοκλήρου από την κυβέρνηση, η παραχώρηση δεν αντίκειται στην ισχύουσα νομοθεσία. Παράλληλα αμφισβήτησε το έννομο συμφέρον όσων προσέφυγαν, ειδικά των πολιτών.
Ο δικηγόρος του Υπουργείου Τουρισμού, συντάχτηκε με τους συναδέλφους του, αλλά    έκανε και ειδική αναφορά  στην ανάγκη διαφύλαξης των αρχαιοτήτων και των προστατευόμενων περιοχών.

Το Ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο έδωσε προθεσμία μέχρι 18 Φεβρουαρίου για να καταθέσουν όλοι τα σχετικά υπομνήματα και τις νομιμοποιήσεις .